Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állattartás Albertirsán!

 Albertirsa közigazgatási területén a Szomorú Szív Állatmentő Szolgálat van szerződésben , immáron 10 éve.A mai napon( 2012.02.15.) az önkormányzat megbízásából mentünk ki egy tanyára, nem megfelelő állattartás ellenőrzése miatt. A helyszínen sok minden fogadott minket, malacok amelyek még a körülményekhez képest jó állapotban voltak, bár a megbízott szomszéd nyugodt szívvel sétált be két darab kb.: 3 literes flakonnal itatási szándékkal! Volt még egy puli jellegű nagyon kedves kutyuska, pontosan 60 cm-es láncon és 17 darab birka,eszméletlen sovány , elhanyagolt állapotban! Nem értjük , hiszen takarmány hegyek voltak a tulajdonos tanyáján felhalmozva,igaz jobbnak látta ott rohadni, mint hogy megetesse az állatokkal! A körmölést már ki tudja mióta nem végezte el,mi a helyszínen elkezdtük, mert némelyik állat nem tudott menni a saját körmétől!Az állatorvos a helyszínen azonosító chippel látta el az elhozott állatokat, akik most a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhelyén lettek elhelyezve! Rengeteg elpusztult állat volt már, a helyszínről elhoztuk őket is!

 

További beszámoló a birkákról: az állatorvos már beoltotta az egész állományt, elmondta mivel és hogy etessük őket. A" pedikűr-manikűr" is nagyon esedékes volt már,így a menhely alkalmazottja Attila nagy szakértelemmel elvégezte ezt is!A " fodrászkodás" még várat magára,kicsit hagy melegedjen még az idő!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Albertirsa thököly 2/3

(Molnár Sándorné, 2013.03.22 21:24)

tisztelt állatmentők . A szomszédomban van két szerencsétlen kutya.Enni nem igen kapnak.A kisebbiket pár hónapja hozták,de enni nem igen etetik,leszárad a láncról.A másik elég agresszív .semmilyen állat nem mehet a közelébe mert megeszi,legyen az macska ,sündisznó.Nem tudom mi tartsa még életben a szerencsétlen állatot.Ami elpusztult azt sem etették,de hozták azt a másik két kutyát,macskát,de az állatok napenergiával táplálkoznak és enni nem kell nekik adni.Nem igazán értem minek engedik nekik az állat tartást.Nem szeretnék összetűzésbe kerülni ,de az állatokat sajnálom.

Albertirsa,Mikebudai u.36/1.

(Sárvári Mihályné, 2012.05.16 10:12)

Tiszteletem az állatmentő kollégáknak, akik nem megfelelő körülmények között élő állatokat megmentik!!! Nagy állatbarát vagyok,
nem birom elviselni ha egy állatot kínoznak, ha nem megfelelően van tartva, élelemmel ellátva. Az állatok nem maguktól akarnak lennek, az ember akarja, hogy legyen, akkor kötelessége, hogy megfelelő körülményt biztosítson a számára!!! Az a baj, hogy ebben az országban nem hogy az állatot, de még az embert sem tartják tiszteletben! Az érvényben levő jogszabályok nem érnek semmit, az irsai esetben a tulajdonost örök életre el kellene zárni a külvilágtól,hogy véletlenül se jusson eszébe állatokat magáénak tudni!!! Külföldön az állatvédelemnek
nagyobb szerepe van!!!-mi minden területen elvagyunk maradva!!!